Menu

Je hoefde je op dit JongTalentconcert beslist niet te vervelen. Niet alleen was er veel afwisseling, maar ook waren de prestaties om over naar huis te schrijven.

Dat begon al meteen met Sara Marina Hollaarovã, ze is pas 14 en zong al met veel overtuiging Gershwins ‘Summertime’, helemaal in haar uppie!
Daarna kwam de échte opening, met z’n allen zongen en speelden ze met kennelijk plezier een liedje uit het ‘Junglebook’.

Trompettiste Anita van Soest, welbekend van de Zeister Muziekschool, had het geheel georganiseerd. Uiteraard speelden ook een paar trompetleerlingen mee. Zoals Pelle Koopmanschap, die met zijn 9 jaar al goed met zijn trompet overweg kan. Hij speelde, met een tussenpoos, twee stukken van Eric Vloeimans en deed dat met veel gevoel.

Bij het eerste stuk werd hij op de piano begeleid door 11-jarige Minco Hulscher. Deze laatste speelde vervolgens een tweetal solostukken met veel passie en overtuiging.

Een mooi trompetdialoog vond plaats tussen 13-jarige Sune Thijs en zijn lerares Anita. Zo kon je zien hoe je met muziek kunt communiceren!

Een moment van bezinning leverde Sara met haar mooie stem weer met een Ave Maria, op de piano begeleid door Anita zelf, dat kan ze dus ook!

Nog meer zang volgde, eerst Noortje Bult (16), met een doorleefde vertolking van een lied van Calum Scott, daarna Jet Alink, die zich zelf op de piano begeleidde, eerst met een prachtig liedje dat ze zelf heeft gemaakt: ‘Zijn wij gelijk?’ Ook een tweede liedje zong ze ontroerend mooi.

Een laatste soliste liet zich weer op trompet horen: 17-jarige Annemiek Brouwer gaf een prachtige vertolking van een ritmisch moeilijk stuk van (alweer) Eric Vloeimans, op de piano meesterlijk begeleid door Anita.

Afsluitend zongen alle jonge musici het beroemde ‘Mama Mia’ van Abba.
Wat goed dat er zoveel jonge mensen hun hobby in de muziek gevonden hebben en dat er zoveel goede leraren zijn die zich hier enthousiast voor willen inzetten!

Theo Nederpelt

21 februari 2020 Reacties uitgeschakeld voor Recensie Jongtalent