Menu

Podiumpresentatie KunstenHuis-project

foto-wereldwijs-2

Vrijdag 24 mei 2013 was het podium van Basisschool Wereldwijs voor de ongeveer 40 leerlingen van de groepen 6. Zij hebben sinds januari lessen gehad van Anita van Soest. De cursus is een van de modules van het nieuwe onderwijsaanbod van het KunstenHuis, dat momenteel onder leiding van Ineke van Enk in samenspraak met de scholen wordt ontwikkeld.

De presentatie was een bijzondere combinatie van muziek en toneel. Anita van Soest, die bij het KunstenHuis zowel trompet- als toneeldocent is, had met de leerlingen en hun onderwijzers een afwisselende presentatie voorbereid. De leerlingen toonden hun toneel vaardigheden in een aantal dialogen, die werden afgewisseld met liederen waaraan de hele klas meedeed. In verschillende muzikale bijdragen lieten leerlingen de instrumenten zien, waar zij de afgelopen periode mee hadden kunnen kennismaken. Tijdens de presentatie werd dit gecombineerd met leerlingen die al een eigen instrument bespelen, waardoor een spannend en afwisselend geheel ontstond.
Deze presentatie en samenwerking tussen Wereldwijs en het KunstenHuis is een voorproefje van alle mogelijkheden die er na oktober zullen zijn, wanneer beide instellingen in gehuisvest zullen zijn in Cultureel Educatief Centrum Het Lichtruim.