Menu

Nieuwe start Theater Het Lichtruim

Vrijdag jl. mocht Theater Het Lichtruim weer bezoekers ontvangen; door de nog steeds geldende afstandsregels konden er slechts 30 kaarten verkocht worden. De zaal was dan ook snel uitverkocht.

Deze avond stond de voorstelling Alma op het programma; Anita van Soest speelde de rol van Alma, de vrouw van Gustav Mahler. De tekst is van Anna Enquist. In haar spel werd Anita op de piano begeleid door Bas Verheijden. Margaret Steur verzorgde de regie. Het was een ontroerende voorstelling, waarin Alma worstelde met de keuze voor haar eigen muziek, of de muze te blijven van haar 19 jaar oudere echtgenoot. Deze miskende het muzikale talent van Alma en verlangde haar ambities op te geven. Toch heeft zij meerdere composities geschreven, waarvan een deel verloren is gegaan. De moeder van Alma raadde haar aan haar eigen weg te volgen.

Worsteling

Anita vertelde op bewogen wijze de worsteling van Alma in haar leven met Gustav en de geboorte van hun 2 dochters. Tot ontzetting van Alma schreef Gustav in die periode de Kindertotenlieder. Tijdens haar huwelijk met Gustav had Alma meerdere buitenechtelijke relaties. Anita van Soest verbeelde de worsteling in het leven van Alma, maar ook haar gelukkige momenten met veel passie. Haar verdriet was duidelijk op het gelaat van Anita af te lezen. In haar spel werd zij op bijzondere wijze begeleid door de pianist Bas Verheijden. Na afloop was er een afterparty met een muzikaal optreden van het trio Bel Ami, waaronder ook Anita van Soest.

(Frans Poot)

23 juni 2021 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe start Theater Het Lichtruim