Menu
Herman Heijermans - 'Buren'

Herman Heijermans – ‘Buren’

‘Buren’ is het waargebeurde verhaal van de socialistische schrijver Herman Heijermans. Het stuk wordt uitgevoerd in een bewerking en regie van Anita van Soest, door Theatergroep Buren en Zangkoor Cantiamo o.l.v. Arie Perk, op 29 en 31 oktober en 1 en 21 november 2015.

Toen Heijermans in 1903 aan zijn meest beroemde stuk ‘Op hoop van Zegen’ werkte, werd zijn concentratie hevig verstoord door de zangoefeningen van de bovenbuurvrouw. Als tegenactie huurde hij in de Jordaan een groot draaiorgel. Toen zelfs dat niet hielp, probeerde hij haar uit te roken.
Zij op haar beurt gaf een recital voor een massa vrienden, die de kalk van Heijermans’ plafond dansten. Die spande vervolgens een proces aan, dat ten slotte geschikt werd.

 

 

Buren is een komedie tegen de slechte sociale woningbouw. Een thema dat nog steeds actueel is. Daarom is deze komedie herschreven naar 2015.
Zangkoor Cantiamo is de lastpak die geluidsoverlast maakt. Barend, zoon van Piet en Johanna Brandsma studeert voor een belangrijk examen en wordt gestoord door het koor dat voor een belangrijk optreden repeteert …

Het publiek zal een prachtig toneelstuk te zien krijgen, omringd door muziek, en intussen een kijkje krijgen in het functioneren van een amateurkoor. Na afloop geeft het koor nog een kort concert.

Anita van Soest maakte een paar jaar geleden voor het STUT-theater de voorstelling “Zilverwerk” over de Zeister Sola-fabriek. Daarin werkte zij ook al succesvol samen met Arie Perk. Het Austerlitze Zangkoor Cantiamo bestaat uit 80 leden en bestaat inmiddels 92 jaar.

Flyer Buren

17 juni 2015 Reacties uitgeschakeld voor Herman Heijermans – ‘Buren’