Menu

Bijzonder optreden van Bel AMI

In de goed gevulde Kelder van de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan was zaterdagmiddag het podium voor het trio Bel AMI. Het veeltallig toegestroomde publiek genoot, onder het genot van een hapje en een drankje, van hun mooie close harmony zang.

Er hing een bijzondere sfeer, die nog werd versterkt door het zicht op het bijzondere werk van de Hongaars/Nederlandse schilder Marianne Benkö. Van haar werk werd eerder deze middag een expositie geopend. 

De zangvoorstelling van Bel Ami werd ingeleid door inwoners van De Bilt: voormalig wethouder Hans Mieras en Timon Blok (artistiek leider Theater in ’t Groen). Mieras noemde het belang van kunst als bindend element in de samenleving en daarmee de vriendschap en schoonheid.

De dames begonnen met enkele bekende nummers, waaronder de Boogie Woogie Bugle Boy, een nummer uit 1941. Timon Blok legde het publiek uit dat, als bij een jukebox, een keuze gemaakt mocht worden uit 8 nummers die door de dames van Bel Ami gezongen konden worden. Bel AMI zong de nummers met een bijzondere expressie, harmonie en zuiverheid, waarbij het plezier in het met elkaar zingen duidelijk zichtbaar was. (Frans Poot)

27 januari 2020 Reacties uitgeschakeld voor Bijzonder optreden van Bel AMI