Menu

Intuitieve improvisatie – een auditieve verkenning van de ruimte met verschillende koperen blaasinstrumenten

Datum
25/09/2016
Tijd
15:00


Locatie
Gehoorzaal W.A.-hoeve

Kunstcafé Den Dolder biedt klankexperiment

Zondagmiddag 25 september 2016 vindt om 15:00 uur weer een Kunstcafé plaats in de Gehoorzaal van de voormalige Willem Arntszhoeve. Er wordt een gezellige ambiance geboden voor iedere geïnteresseerde maar dit keer ook voor wie wil uithijgen van wat er dit weekend tijdens de Kunstroute Den Dolder allemaal te zien is geweest. Ook achter de Gehoorzaal op de historische hoofdas zijn een aantal ateliers van Kunstroute Den Dolder geopend. Om de nadruk op het oog wat af te leiden wordt tijdens dit Kunstcafé speciaal aandacht gegeven aan het oor en wordt er geluisterd naar kunstzinnige klanken.

Musicus en theatermaker Anita van Soest zal twee afzonderlijke, korte uitvoeringen geven waarin zij met koperblaasinstrumenten en dempers de ruimte van de Gehoorzaal improviserend onderzoekt. Waar liggen de akoestische mogelijkheden? In welke hoeken en gaten liggen er muzikale verrassingen? Na iedere uitvoering is er gelegenheid voor een korte gedachtewisseling.

De Gehoorzaal is een rijksmonument met mogelijkheden voor exposities, uitvoeringen en ontmoetingen. Met enige regelmaat organiseert Stichting P’Arts het Kunstcafé om bij te dragen aan het beeldende kunstklimaat in Zeist en omstreken. Dat doet zij ook al door ateliers en expositieruimte ter beschikking te stellen aan professionele kunstenaars. Met het Kunstcafé wil de stichting een ongedwongen ambiance bieden waar artistieke informatie kan worden uitgewisseld tussen kunstenaars en publiek, tussen bekenden en onbekenden en tussen jong en oud.

Het Kunstcafé is gratis te bezoeken op zondagmiddag 25 september 2016 van 15:00 tot 17:30 uur. De Gehoorzaal ligt op de fraaie hoofdas achter het voormalige directiegebouw (neem langs de Dolderseweg de afslag Altrecht/ Reinaerde en dan bij de splitsing rechts aanhouden). Het navigatieadres is Vijverhof 1, Den Dolder. Er is ruim parkeergelegenheid aanwezig. Er lopen talloze wandel- en fietsroutes door de aangrenzende bossen.

25 september 2016 Reacties uitgeschakeld voor Intuitieve improvisatie – een auditieve verkenning van de ruimte met verschillende koperen blaasinstrumenten