Menu

Anita & friends – oorlog en vrede

Datum
17/05/2019
Tijd
20:00


Locatie
Cultuurpodium Den Dolder

Anita and friends in het Cultuur podium Den Dolder (aanvang 20.00 uur)

Thema oorlog en vrede
mmv o.a.

Lichtruimbigband
Trio bel ami
Trio Copper’n Creek

En voormalig vluchtelingen.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Cultuur podium Den Dolder.

 

Vrijdagavond 17 mei 2019 – Anita & Friends – Een belevenis!

Anita met trompetAnita (trompettist, bandleider, coach van jong talent en nog veel meer!) komt een spetterend concert verzorgen. Anita weet zich altijd omringd met talentvolle mensen. Bij ons neemt ze mee:

  • De Lichtruim Big Band
  • Het Trio Bel AMI (drie a capella zangeressen)
  • Het Trio Copper ’n Creek
  • De talentklas van de muziekschool Kunstenhuis de Bilt/Zeist

 

Anita van Soest (alt) is klassiek opgeleid trompettist en speelde tot 1996 bij Orkest de Volharding. In 1997 richtte ze Tamar muziektheater op. Inmiddels heeft ze twintig producties gemaakt, zowel muziektheater en muzikale docudrama’s als familievoorstellingen. Zij is eveneens werkzaam als docent en regisseur bij het Kunstenhuis in De Bilt/ Zeist en bij de vmbo-school Hilfertsheem in Hilversum. Momenteel dirigeert ze de Lichtruimbigband en speelt in trio Copper’n Creek.

Van Soest is een veelzijdig artiest met ruime ervaring en weet haar publiek tijdens het optreden altijd te verrassen.

 

De Lichtruim Big Band brengt een gevarieerd programma met veel bekende nummers uit het repertoire van jazz, blues, pop, latin en rock. Na de succesvolle optredens van de Big Band tijdens de Jazz-avond in het Lichtruim en het Jubileum van het Cultuurpodium in Den Dolder eind vorig jaar, hebben zij onder de enthousiaste leiding van dirigent Anita van Soest de afgelopen maanden hard gewerkt. Nagenoeg de gehele trompet-sectie en een deel van de saxofoon-sectie bestaat uit nieuw toegetreden muzikanten. Dat de inspanningen resultaten afwerpen blijkt uit reacties van ex-muzikanten die zowel het repertoire als de uitvoering als verfrissend ervaren!

 

Trio “Bel AMI” is een vrouwelijke a cappella-trio met een krachtige uitstraling en indrukwekkende samenklank. Een mix van zang, entertainment en een geheel eigen charme maakt Bel AMI tot een uitzonderlijke verschijning.

Anita van Soest, Miranda Soest en Ilse Doorenspleet delen de liefde voor het zingen van repertoire uit alle windstreken, met een swingende bewerking van popklassiekers, musical en- of kerstrepertoire. Miranda van Soest (sopraan) studeerde zang bij Caroline Stam en volgde masterclasses o.a.  bij Miranda van Kralingen en Cora Canne-Meijer. Miranda werkte jarenlang samen met Ferrie Eiselin (piano) waarmee zij liederen recitals ten gehore bracht.

Ilse Doorenspleet  (sopraan) studeerde eveneens zang bij Caroline Stam. Ilse zingt naast trio Bel AMI nog in Collegium Vocale Zaandam en speelt in het blokfluitensemble Amarilli’s Sunshine ensemble. Daarnaast dirigeert zij verschillende koren in Zaandam.

 

Trio Copper ’n Creek: Jazzpianist, Guy van Beek, trompettist Anita van Soest en trombonist Cees Adolphsen.

Professionele bevlogen muzikanten die een prachtige combinatie van klassiek, jazz en pop neerzetten. Het trio verkent elkaar swingend en stuwend en daagt elkaar lyrisch uit. Zij spelen een kleurrijk jazzpalet: van Gershwin tot Hancock,  Silver tot O’Sullivan met hier en daar een verrassende eigen compositie.

Waren te horen op 28 maart  Cultuurnacht Houten, 29 April Theater de  Kom 22.00u na de voorstelling en 12 mei Visio – Apeldoorn

17 mei 2019 Reacties uitgeschakeld voor Anita & friends – oorlog en vrede